Magazin Online

Magazin online

De ce este nevoie de un site de prezentare?
Fata de comertul traditional, comertul online are o crestere de 25-30%. Reprezinta o deschidere de piata noua in plus. Este absolut necesar un canal suplimentar de vanzare, aduce venituri suplimentare. Avand un magazin online, poti sa vinzi aproape orice, trebuie doar sa ai rabdare si buget pentru avea continuitate pe urmatorii 2-3 ani, ca sa te bati cu concurenta si sa rezisti pe piata. Daca esti comerciant offline, nu este o regula sa incepi de la 0, poti avea si 20-30 de comenzi pe zi, conteaza foarte mult cat investesti in marketing online.

Un site o sa-mi creasca afacerea instantaneu?
Exista insa si riscul de a nu reusi sa vinzi in online. Sunt unele motive spunem noi principale pe care ar trebui sa le ai in vedere. Daca nu esti priceput, este de preferat sa lasi in mana profesionistilor sa-ti creeze si sa-ti administreze site-ul. Bugetul tau poate fi prea mic sau inexistent in promovarea si indexarea magazinului tau propriu-zis in comparatie cu concurenta. Magazinul tau nu este creat corect sau nu functioneaza in parametri normali. Tu poti considera ca ai un magazin care arata foarte bine ca si design, dar pot fi probleme la functionalitati, preturi sau mai poate exista problema ca potentialii clienti sa nu fie incantati de imaginea ta din online. Un lucru esential si pe care foarte multi nu-l iau in calcul… Tu nu esti potentialul client, esti doar proprietarul magazinului, gusturile pot diferentia de la om la om. Magazinul nu-ti vine tie produsele, le trebuie sa vanda clientilor. Trebuie sa-ti formezi o credibilitate si sa ai un pret accesibil pentru a genera vanzari. Clientii ii poti mentine prin calitatea serviciilor sau produselor oferite. Un alt factor esential reprezinta calitatea fotografiilor si descrierea sumara a produselor sau serviciilor. Trebuie sa ai grija ca magazinul tau online sa nu fie "haotic". Trebuie sa apelezi la un profesionist pentru o mai buna structurare a produselor ca-n magazinul propriu-zis. Aranjarea produselor sau serviciilor, dar mai ales pozitionarea acestora in site este foarte importanta, altfel risti sa-ti debusolezi potentialii clienti. Alt factor ar mai putea fi vizibilitatea. Ai un magazin comple, stocuri, preturi competitive, o echipa pregatita… dar nu te gaseste nimeni. In online pe nisa ta esti pe pozitia 75. De asta trebuie sa apelezi la profesionisti!

Imi permit sa-mi fac propriul site? Nu costa mult?
Bugetul pentru crearea unui magazin online variaza in functie de nisa, de complexitatea si optimizarea acestuia, dar si de agentia de programare si dezvoltare care il realizeaza. Totodata, trebuie luate in calcul si costurile lunare de mentenanta, acestea se calculeaza in functie de numarul de ore alocate lunar operatiunilor si pot varia in functie de expertiza echipei ce il gestioneaza.
Daca nu ai de gand sa investesti in promovarea acestuia, ti-ai pierdut timpul citind aceste randuri. In ceea ce priveste promovarea, in general, ne concentram atentia pe doua canale media, SEO si Adwords care doar o echipa profestionista va reusi sa-ti aduca rezultatele dorite. Primul se bazeaza pe cautarile organice din Google, iar altul se canalizeaza pe rezultatele platite in acelasi motor de cautare. Putin insa incep cu logica de promovare si stragegia de marketing de la produs. Cei mai multi incearca mai intai promovarea pe Facebook sau pe alte retele sociale, fara sa aloce insa suficient timp pentru a obtine rezultate reale, pe o perioada mai lunga de timp. Insa, mai exista si promovarea prin branding. Un magazin online se poate remarca intr-o anumita nisa prin creativitatea si calitatea produselor sau serviciilor. Crezi ca esti pregatit sa-ti deschizi magazinul online? Apeleaza la noi. Toate paginile sus!

 

TOP