SEO

SEO

Multi au auzit de SEO dar nu stiu ce exact ce inseamna. Pentru a intelege cum functioneaza, trebuie sa stiti ce reprezinta. SEO este prescurtarea de la Search Engine Optimization, adica Optimizare in Motoarele de Cautare. Cand vorbim de motoare de cautare, ne referim in principal la Google pentru ca ocupa peste 90% din piata motoarelor de cautare cel putin in Europa.

Este avantajoasa acesta metoda de promovare? Este o intrebare la care multi nu stiu raspunsul. Trebuie stiut de la inceput ca aceasta metoda de promovare depinde de cat de bine este facut site-ul dumneavoastra pe de-o parte si pe de alta parte de competitie. Cu cat competitia este mai mare, cu atat este mai greu sa ridicam un site in rezultatele cautarii Google.

Este ieftina si eficienta o campanie SEO ?
Da, putem spune ca este una dintre cele mai ieftine metode de promovare, pentru ca odata ajuns in prima pagina si mai ales in primele pozitii, aveti vizite in site tot timpul. Vizite intr-un site bine facut, inseamna clienti!

In cat timp pot ajunge in prima pagina sau in primele pozitii?
Acest lucru depinde de competitorii dumneavoastra si de cat de mult investesc si ei in SEO. Este in functie de competitie si cat de bine este facut site-ul si SEO. Daca luam de exemplu un cuvant cautat cum ar fi "cazare Iasi" sau "hotel Iasi", fiti sigur ca va fi destul de greu sa ajungeti in primele pozitii. Daca ati avea un business in care aveti doar cativa competitori in tara, aproape ca nici nu mai este nevoie de SEO. Exemplu: "retapitare sei moto". Sunt foarte putini care ofera aceste servicii si atunci evident ca nu exista deloc competitie.

SEO este mai ieftin decat promovarea platita in Google sau Facebook Ads?
DA! Dupa parerea noastra este cea mai ieftina metoda de promovare. Pentru ca odata ajuns sus trebuie sa mentineti pozitia, iar clientii vor ajunge la dumneavoastra indiferent de buget! Totusi, este si un aspect important de care trebuie sa tineti cont. Campaniile de SEO isi fac treaba pe termen mediu si lung! Daca ati deschis astazi un business si doriti SEO, s-ar putea sa nu fie cea mai potrivita alegere pentru ca aveti nevoie de clienti ACUM si nu peste 6-8-10 luni, 1 an chiar. Si atunci cea mai potrivita metoda ar fi campaniile platite de Adwords (Google Ads) si Facebook sau promovarea pe grupuri mari de Facebook cum este si grupul nostru Esti din Iasi daca...

Este potrivit SEO pentru mine?
Raspunsul ar putea parea un cliseu, insa "depinde". Sunt multi facturi de luat in calcul. In principiu, daca aveti buget pe termen mediu si lung, daca doriti ca business-ul dumneavoastra sa existe cat mai mult timp, este indicat sa investiti si in campanii de SEO. Este si varianta in care nu are rost acest lucru! DA, si o spunem cu toata raspunderea!

Tocmai de aceea, trebuie sa apelati la un specialist si o persoana onesta care nu va ofera SEO in cazul in care nu aveti nevoie fie la acest moment, fie niciodata.

Se poate sa-mi garantati ca voi fi pe prima pagina/pozitie in Google?
Se poate ajunge in prima pozitie in Google! DAR...raspunsul sincer si realist este ca nimeni nu va poate garanta 100% ca veti ajunge exact acolo. De ce? Pentru simplul motiv ca Google schimba politicile destul de des si pentru ca competitorii pot veni cu bugete peste al dvs. si atunci va fi mai dificil. DAR, asta nu inseamna ca lucrurile nu se intampla si puteti sa ajungeti unde ati dorit. Noi am adus site-uri in prima pagina/pozitie in Google pe local. Si putem demonstra acest lucru. La fiecare actualizare de politici Google, am fost avantajati, pentru ca am facut lucrurile exact asa cum le-a cerut dintotdeauna.

Concluzii si recomandari:
Indiferent ca alegeti sa lucrati cu noi sau cu altcineva, realitatea despre SEO este cea prezentata. Nu cadeti in capcana promisiunilor rapide. Este nevoie de sinceritate si onestitate precum si de rabdare atunci cand vorbim despre SEO. Mai mult decat atat, este nevoie de DOVEZI clare ca firma contractanta a avut si are rezultate doveditoare vis-a-vis de acest serviciu.

Noi va putem arata concret cateva business-uri realizate si urcate de noi, destul de sus in rezultatele cautarilor. Doriti sa le vedeti si sa discutam mai multe aspecte de promovare? Contactati-ne acum!

TOP