Administrare Instagram

Administrare Instagram

De ce pe Instagram?
Dupa cum bine stim, platforma Instagram a fost cumparata de catre fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg. Reclamele din Instagram sunt strans legate de cele din Facebook. Peste 4 milioane de utilizatori romani se regasesc pe aceasta platforma. Instagram este cel mai probabil reteaua sociala a momentului. Cu o crestere continua, evolueaza foarte frumos spre deosebire de Facebook, care din pacate si-a pierdut din stralucire si totodata din interactiunile cu care am fost invatati.

Insta Stories a fost un real succes la nivel global! Tot mai multe vedete pun pe locul 2 platforma Facebook si "migreaza" pe Instagram. Dupa cum bine observam au inceput sa posteze foarte mult continut in ultima vreme. Din acest motiv numarul persoanelor noi care isi fac conturi pe Instagram este in continua crestere!
Un alt motiv pentru care este bine sa fiti prezenti si pe Instagram. Un plus il ofera optiunea de a posta acelasi continut pe ambele platforme (Facebook si Instagram) in paralel si de a fi de doua ori mai vizibili. Puteti comunica mult mai interactiv cu potentialii clienti. Plusul pe care il observam pe Instagram este publicul tanar si continutul ce se bazeaza in cea mai mare parte pe fotografii si clipuri video

In detrimentul Facebook, Instagram are un continut mult mai prietenos, cu mai putine reclame si postari ce se regasesc pe Facebook… care de cele mai multe ori pot fi deranjante. Un alt avantaj pe care il regasim pe Instagram, este mult mai permisiv cu continutul. Politica Instagram nu este la fel de severa precum cea intalnita pe Facebook, cel putin nu inca…

De ce sa administram noi Instagramul?
La fel ca la Facebook, pare o simpla joaca de copiii. Nu e suficient sa ai un numar foarte mare de urmaritori, daca acestia nu sunt publicul tinta. Inr-adevar, au aparut multi influenceri, dar promovarea facuta de un influencer cu foarte multi urmaritori… de cele mai multe ori nu va aduce rezultate.

Un numar mare de urmaritori nu garanteaza o promovare eficienta! Ca si specialisti Instagram, putem oferi o crestere organica, relevanta, pentru potentialii clienti. Daca apelati la un specialist Instagram, acesta va sti exact cum sa urmareasca cifrele incat va face continutul sa fie pe placul urmaritorilor. Cat despre teoria domnului profesor de pe Facebook, este valabila si aici.

Este nevoie de un calendar de postari si o strategie bine pusa la punct. Trebuie sa luam in calcul ca strategiile de pe Facebook nu sunt aceleasi cu cele de pe Instagram, chiar daca continutul poate fi folosit acelasi. Nu trebuie sa uitam de cuvintele cheie folosite in postari si de detaliile ce fac diferenta.

Riscuri in administrarea profilului Instagram de catre o persoana nepotrivita
Riscati sa stagnati cu profilul pentru o perioada buna de timp. Daca nu se foloseste o strategie de comunicare in acest sens, contul de Instagram creste mult mai greu si diferit fata de o pagina de Facebook, unde se pot distribui postarile in mod frecvent. Aici exista doar optiunea de a prelua organic de catre clienti la story postarile. Asta inseamna ca va trebui sa aveti un continut mult mai aproape de preferintele potentialilor clienti pentru a reusi sa deveniti mai cunoscuti ca si brand. Se schimba datele problemei.

Dar daca se respecta continuitatea in postarea unui continut de relevant, cu un gram de rabdare si urmand un plan bine pus la punct, se poate! Nimic nu este imposibil. Daca doresti sa ne ocupam de administrarea contului Instagram, nu ezitati sa ne contactati! Toate paginile sus!

TOP