Turism

c

Descoperă cele ZECE orașe construite pe ȘAPTE coline!

Da, probabil ați auzit despre Roma: orașul celor șapte coline. Dar știați că există aproape 50 de orașe și sate de dimensiuni diferite din întreaga lume, care pretind la același titlul?

Mai jos vă prezentăm o lista cu o parte din orașele ce merită vizitate și explorate pentru a descoperi istoria lor și cele mai pitorești peisaje, plaiuri de legendă ce urcă și coboară pe spinări de dealuri.

#1 Nu putem afirma 100% că Roma este primul oraș construit pe 7 coline, dar este cu sigurantă cel mai bine cunoscut. Cele șapte coline sunt Aventin Hill, Caelian Hill, Dealul Capitoliului, Esquiline Hill, Palatine Hill (dealul pe care legendele spun este adevărata temelie a orașului), Quirinal și Viminal Hill.

#2 La fel ca și Roma, Edinburgh este construit pe 7 coline. Deasupra străzii Princes, principala stradă de shopping, se află una dintre cele mai importante atracții, Castelul Edinburgh, construit în urmă cu mai bine de 2.000 de ani. În partea sudică a orașului se află Orașul Vechi, care se întinde de-a lungul Royal Mile și parcului Holyrood. În partea nordică, între castel și portul Leith se află Orașul Nou, cartier ce datează din secolul XVIII.

 #3 Lisabona și-a legat însă destinul de o altă cifră magică, șapte-numărul colinelor pe care este amplasată. Sao Jorge, Sao Vicente, Santa’Ana, Santo André, Chagas, Santa Catarina, Sao Roque sunt cele 7 coline ale orașului. 

 #4 Una dintre cele mai frumoase capitale ale Europei, Praga este un alt oraș aspirant la titlul mult dorit. Dealurile sunt : Hradcany, Vítkov, Vetrov, Skalka, Vyšehrad, Karlov și Petřín.

 #5 St.Michaelsberg, Koudenberg, Warmoesberg, Kruidtuin, Kunstberg, Zavel și St.Pietersberg sunt cele 7 coline Bruxelles-ului. Capitala Belgiei este considerată una dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, verifică informația ? și alege să vizitezi Bruxellul.

#6 Dealurile Atenei reprezintă adevărate refugii dincolo de aglomerația de pe străzile orașului, de unde poate fi admirată panorama către Golful Saronic – legătura Atenei cu Marea Egee. Colina Lykavittoseste cel mai înalt punct al Atenei, având 277 m înălțime.

#7 Kampala (Uganda) este declarat a fi construit pe șapte coline, cu toate că acest lucru nu este destul de precis. Primul deal în importanța istorică este Kasubi.

#8  Union Hill, Church Hill, Hill Consiliul, Shockoe Hill, Gambles Hill, Navy Hill și Oregon Hill alcătuiesc cele șapte coline ale orașului Richmond. În cazul în care nu ați fost, ar trebui să mergeți – Richmond este capitala statului Virginia(SUA), orașul abundă în obiective turistice, galerii de artă și o gastronomie senzatională.

#9 Orice vizitator al orașului Asunción (Paraguay), își va aminti de arhitectura și clădirile iconice ale orașului, cum ar fi Palatul Prezidențial Lopez, dar cu siguranță nu uită cele 7 coline ale orașului, Cabara, Cerro Lambare, Clavel, Taruma, Cachinga și Tacumbú.

Calle Palma este centrul orașului, strada principală, unde sunt situate mai multe clădiri istorice, piețe, magazine, restaurante și cafenele. „Manzana de la Rivera”, situat în fața Palatului prezidențial, este o serie de case vechi tradiționale care au fost restaurate și vă servesc ca un muzeu demonstrând evoluția arhitecturală a orașului. Vechea gară menține trenurile vechi care acum sunt folosite în excursii turistice în orașe ca Luque și Areguá.

#10 Iași, România

Cu toții știm că Iașul mai este numit și orașul celor 7 coline pentru că acesta se întinde pe 7 dealuri: Dealul Cetățuia, Dealul Galata, Dealul Copou, Dealul Breazu, Dealul Sogari, Dealul Bucium și Dealul Repedea. Pe fiecare dintre acestea se află cel puțin un monument sau un edificiu religios care le poartă numele.

Voi mai știți și alte orașe construite pe 7 coline? ?

Sursă:  J’Info Tours

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.