CulturăDivertisment

In aceasta cladire se intalneau cei mai importanti oameni ai Iasului. A fost distrusa de un incendiu, iar acum va fi reconstruita

Dupa ce Primaria Iasi a preluat cinematografele iesene de la Regia Autonoma de Distributie si Exploatare a Filmelor, oficialii au inceput sa faca demersuri pentru reabilitarea acestora.

Unul dintre cinematografele ce urmeaza a fi reabilitate este Cinematograful Tineretului. Acesta va fi, de fapt, demolat, pentru a se reconstrui cladirea Berariei Bragadiru. Aici ar urma sa functioneze unul dintre cele mai frumoase cinematografe din oras, cu multe optiuni pentru iesenii care urmeaza sa il viziteze.

Beraria Bragadiru a fost o berărie din Iași situată într-o clădire istorică de pe strada Lăpușneanu. Cladirea a fost construita la inceputul secolului XX, pe locul unei bodegi numite Eldorado. Dupa ce cladirea a fost distrusa de un incendiu, a fost reconstruita si redenumita ”7 Noiembrie”.

La inceputul anilor 1900, Beraria Bragadiru era locul de intalnire a lumii mondene din Iasi, a scriitorilor si artistilor. Atmosfera era animata la acea vreme de artisti cunoscuti precum Ionica Barbu sau stranepotul lui Barbu Lautaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.