In aceasta cladire se intalneau cei mai importanti oameni ai Iasului. A fost distrusa de un incendiu, iar acum va fi reconstruita

Dupa ce Primaria Iasi a preluat cinematografele iesene de la Regia Autonoma de Distributie si Exploatare a Filmelor, oficialii au inceput sa faca demersuri pentru reabilitarea acestora.

Unul dintre cinematografele ce urmeaza a fi reabilitate este Cinematograful Tineretului. Acesta va fi, de fapt, demolat, pentru a se reconstrui cladirea Berariei Bragadiru. Aici ar urma sa functioneze unul dintre cele mai frumoase cinematografe din oras, cu multe optiuni pentru iesenii care urmeaza sa il viziteze.

Beraria Bragadiru a fost o berărie din Iași situată într-o clădire istorică de pe strada Lăpușneanu. Cladirea a fost construita la inceputul secolului XX, pe locul unei bodegi numite Eldorado. Dupa ce cladirea a fost distrusa de un incendiu, a fost reconstruita si redenumita ”7 Noiembrie”.

La inceputul anilor 1900, Beraria Bragadiru era locul de intalnire a lumii mondene din Iasi, a scriitorilor si artistilor. Atmosfera era animata la acea vreme de artisti cunoscuti precum Ionica Barbu sau stranepotul lui Barbu Lautaru.

Comments

Add a comment

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment
    keyboard_arrow_up