LocalUncategorized

Tramvaie noi la Iasi, din bani europeni

Iaşului i-a fost alocată suma de 58,3 milioane de euro.

Banii vor veni prin cadrul Programului Operațional Regional. Se vor reabilita câteva tronsoane ale căii de rulare, dar şi podul Tudor Vladimirescu.  De asemenea se urmăreşte şi implementarea unor noi stații pentru închirierea bicicletelor şi înființarea unui sistem e-tiketing.

Prin intermediul unei axe de finanțare, Primăria Iaşi a obținut o sumă de bani europeni în valoare de 58,3 milioane de euro. Axa prioritară 4 din cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 vizează dezvoltarea durabilă a oraşelor şi în special a mobilității urbane.

Citeşte şi:  Chelnerul a refuzat sa mai serveasca un client care l-a umilit. Reactia patronului insa este una incredibila

Pe lista principală din cadrul acestui proiect a fost inclusă şi achiziționarea de noi tramvaie, 12 la număr. 

Primarul Mihai Chirica a declarat ieri că proiectele Iaşului de pe axa 4 acoperă bugetul alocat, iar despre costul unui tramvai a precizat că va fi „într-o cotă rezonabilă între preţ şi calitate“. „Pe partea de mobilitate, noi am încercat să facem o variantă integrată care să vizeze infrastructura, mijloc de transport şi ticketing, proiecte ce cuprind efectiv serviciul de transport şi până la finalitatea acestuia, respectiv recuperarea costurilor“, a declarat primarul Chirica.

Sursa:  ziaruldeiasi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.