Tramvaie noi la Iasi, din bani europeni

Iaşului i-a fost alocată suma de 58,3 milioane de euro.

Banii vor veni prin cadrul Programului Operațional Regional. Se vor reabilita câteva tronsoane ale căii de rulare, dar şi podul Tudor Vladimirescu.  De asemenea se urmăreşte şi implementarea unor noi stații pentru închirierea bicicletelor şi înființarea unui sistem e-tiketing.

Prin intermediul unei axe de finanțare, Primăria Iaşi a obținut o sumă de bani europeni în valoare de 58,3 milioane de euro. Axa prioritară 4 din cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 vizează dezvoltarea durabilă a oraşelor şi în special a mobilității urbane.

Citeşte şi:  Chelnerul a refuzat sa mai serveasca un client care l-a umilit. Reactia patronului insa este una incredibila

Pe lista principală din cadrul acestui proiect a fost inclusă şi achiziționarea de noi tramvaie, 12 la număr. 

Primarul Mihai Chirica a declarat ieri că proiectele Iaşului de pe axa 4 acoperă bugetul alocat, iar despre costul unui tramvai a precizat că va fi „într-o cotă rezonabilă între preţ şi calitate“. „Pe partea de mobilitate, noi am încercat să facem o variantă integrată care să vizeze infrastructura, mijloc de transport şi ticketing, proiecte ce cuprind efectiv serviciul de transport şi până la finalitatea acestuia, respectiv recuperarea costurilor“, a declarat primarul Chirica.

Sursa:  ziaruldeiasi.ro

Laura Cozmîncă

Cândva îmi doream să plec din Iaşi, spre zone mai dezvoltate cultural.
Însă ascultând opiniile celor plecați si întorşi, am ajuns la concluzia ca nicăieri nu e perfect, şi poți trăi uşor dezamăgirea. Iaşiul are posibilități, trebuie doar o mână de oameni devotați şi motivați, şi care să promoveze tot ce înseamnă frumos, pentru ca sunt multe.

Comments

Add a comment

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment
    keyboard_arrow_up