Local

Tanarul politist care solutioneaza cele mai complicate dosare din Iasi. Cum a gasit faptasii „jafului perfect”

politist
Peste 27.000 de dosare cu autor necunoscut înregistrate, la Iaşi, în momentul de faţă, la o populaţie de aproape 800.000 de locuitori. Cine le „dă de cap”?

Tânărul polițist care solutioneaza cele mai complicate dosare din Iasi

Inspectorul principal Alexandru Chelaru este considerat una dintre tinerele speranţe ale Poliţiei din Iaşi. Deşi peste fix zece zile va împlini abia 28 de ani, Chelaru este unul dintre poliţiştii investigatori din Iaşi la care şefii apelează aproape de fiecare dată când apare câte un caz aparent imposibil de rezolvat. Şi, în proporţie covârşitoare, chiar dacă nu 100%, Alexandru, ajutat şi de colegi, reuşeşte, în final, să prindă infractorii. Poliţistul ieşean se ocupă în special de furturile şi înşelăciunile cu autor necunoscut în care modul de operare al autorilor este mai deosebit. Alexandru este convins că de unul singur nu ar reuşi niciodată să soluţioneze un dosar greu, ci doar munca în echipă poate duce la soluţionarea unor cazuri care par, la prima vedere, perfecte.

Alexandru Chelaru este absolvent al Academiei de Poliţie şi în 2010, când a absolvit, a intrat în Poliţia ieşeană cu a doua medie pe judeţ

Alexandru povestește că încă de când era în clasa a V-a, când se gândea la o profesie pe care să o urmeze, a ales să fie poliţist. La începutul acestui an, datorită realizărilor sale, a fost desemnat „poliţistul anului” de către şefii săi de la Iaşi, datorită soluţionării unui jaf cu prejudiciu de 150.000 de euro.

Citește și Programul privind refacerea spatiilor de joaca din oras incepe de luni

„Şi când sunt liber stau cu telefonul după mine”

Alexandru a vorbit şi despre timpul pe care trebuie să îl aloce un poliţist care lucrează la departementele de investigaţii. „Dacă e necesar şi util într-o anchetă, se înţelege de la sine că trebuie să stai la muncă”. De aceea, spune poliţistul, nu arareori se întâmplă să stea la muncă de la 7 la 20 sau să vină la serviciu şi în zilele sale libere. „Când ai un dosar important, nu îţi permiţi să abandonezi pur şi simplu cercetările. Eu, oriunde merg, telefonul e lângă mine pentru ca, dacă e neapărată nevoie, să vin la serviciu”, spune Chelaru.

„Jaful perfect”

Cel mai complex caz soluţionat de Chelaru a fost un jaf aproape perfect, comis la un magazin de electrocasnice din afara Iaşiului, unde mai mulţi hoţi au furat telefoane şi laptopuri de peste 600.000 de lei. Hoţii au purtat mănuşi şi cagule şi au reuşit să păcălească atât sistemul de securitate cât şi cel video. Alături de colegi, Alexandru a început investigaţia de la un levier găsit la faţa locului, abandonat de hoţi. A aflat astfel cine îl produce, unde se distribuie în Iaşi. În acest fel a ajuns la magazinul de unde hoţii îl cumpăraseră şi a putut să obţină, de pe camerele de supraveghere, modelul de maşină pe care unul dintre ei îl conduceau. După patru luni de anchetă, hoţii au fost prinşi şi trimişi după gratii.

Citește mai mult pe adevarul.ro

Un comentariu la “Tanarul politist care solutioneaza cele mai complicate dosare din Iasi. Cum a gasit faptasii „jafului perfect”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.