Local

Retea de hoti de animale din Iasi organizata militareste. Sute de kilograme de carne de cal plasate pe piata ieseana

Carnea ajunsa pe piata este rezultatul activitatii unei retele de hoti de animale din Iasi, organizate aproape militareste, care actiona in comunele din jurul Iasiului.

Un grup de hoti „specializati“ in furtul de cai si vite, animale pe care apoi le transau in padurile din Grajduri, a fost destructurat de catre politistii de la Serviciul de Investigatii Criminale. Grupul de „haiduci“ era format din opt membri, condusi de catre Vasile Aioanitoaiei, in varsta de 36 de ani, cu domiciliul in Mogosesti.

Potrivit informatiilor politistilor, Aioanitoaiei isi invata discipolii metodele cele mai bune de furat, ca sa nu fie observati. Politistii suspecteaza ca Aioanitoaiei are la „activ“ numeroase furturi de animale, mai ales dupa anul 2015, cand a fost eliberat din inchisoare, tot pentru furturi. In inchisoare, acesta „si-a desavarsit“ tehnica de furat.

„La data de 2 decembrie, politistii ieseni au efectuat cinci perchezitii domiciliare pe raza comunelor Ciurea si Mogosesti, la membrii unui grup infractional specializat in comiterea de furturi de animale, fiind puse in aplicare sapte mandate de aducere. Din cercetarile efectuate a rezultat ca, in perioada septembrie – decembrie 2017, patru barbati cu varste cuprinse intre 17 si 28 de ani din comunele Mogosesti si Grajduri ar fi comis patru furturi de animale pe raza comunelor Dumesti, Mogosesti si Ciurea, in urma carora ar fi sustras doua cabaline si cinci bovine, in valoare de 13.500 lei. Acestia ar fi fost sprijiniti in activitatea infractionala de catre alti trei barbati, cu varste cuprinse intre 19 si 51 de ani. Unul dintre barbati, in varsta de 36 de ani, din comuna Mogosesti, ar fi solicitat celorlalti membri sa comita furturile“, a precizat Anca Vijiac, din cadrul Politiei Iasi.

Aioanitoaiei le indica celorlalti hoti modurile de comitere a furturilor, traseele de urmat, locul unde sa ascunda animalele si, apoi, personal, se ocupa de transarea acestora si valorificarea carnii in municipiul Iasi, la anumiti patroni. De asemenea, un alt barbat, care era „soferul“ gruparii, se ocupa personal de transportul hotilor la locurile de unde furau animalele, iar o alta persoana chiar a pus la dispozitie ferma pe care o detinea, pentru sacrificarea animalelor.

Sambata, cei sapte membri ai gruparii au fost retinuti pentru 24 de ore, apoi judecatorii au decis ca Aioanitoaiei sa fie arestat preventiv, plasarea altor trei sub arest la domiciliu, iar alti trei, sub control judiciar.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.