LocalPolitică

Iasul da Guvernul Romaniei in judecata. Orasul ar putea pierde 20 de milioane de euro

Primarul Iasului, Mihai Chirica, iese din nou in fata in lupta pe care o duce cu sefii Guvernului. Edilul orasului a anuntat astazi faptul ca va da in judecata Guvernul Romaniei, solicitand un aviz de neconstitutionalitate privind reforma fiscala.

„S-a luat o decizie fara a se respecta continutul legii. Asta am spus-o inca de la inceputul reformei, revolutiei fiscale. Autoritatile publice locale nu au un mecanism pentru a combate o lege, dar pot apela la alte institutii ale Romaniei. Aceasta institutie la care vom apela in primul rand e Avocatul Poporului. Totodata, vom ruga alte trei institutii, respectiv Inalta Curte de Casatie si Justitie, Ministerul Justitiei, Procurorul General al Romaniei sa intervina pe langa Curtea Constitutionala pentru a combate aceasta OUG care nu respecta cadrul legal. Vom cere aviz de neconstitutionalitate a reformei fiscale”, a declarat Mihai Chirica.

Primarul Iasului a mai spus faptul ca municipalitatea va pierde venituri de 95,6 milioane de lei, adica aproximativ 20 de milioane de euro din cauza ”Reformei fiscale” anuntate de Guvern. Banii urmau sa fie investiti in viitoare proiecte de modernizare a orasului.

Alaturi de Mihai Chirica este si primarul comunei Miroslava, cea mai bogata comuna din Romania. Miroslava ar pierde circa 1,5 milioane de euro, adica 17% din veniturile Primariei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.