LocalPolitică

Dă-i o sugestie primarului despre cum să cheltuiască bugetul Iaşiului, anul viitor!

bugetul

Municipalitatea a început consultările publice în ceea ce priveşte întocmirea proiectului de buget pe anul 2018. La centrele de cartier au fost distribuite 5.000 de chestionare prin intermediul cărora cei interesaţi pot depune propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare.Totodată, instituţia pune la dispoziţie şi adresa informatii@primaria-iasi.ro în acelaşi scop.

Termenul pentru depunerea chestionarelor este 15 decembrie. În paralel, municipalitatea va organiza consultări publice şi la sediul instituţiei, la fel ca în anii trecuţi.

Citește și: S-au anunțat primii artiști care vor veni la Afterhills

Considerăm că este cea mai facilă modalitate de a reuşi să ţinem relaţia permanentă cu cetăţenii. Ei vin, fac propunerile lor, noi venim mai departe, facem primul proiect care va ţine cont de propuneri. Vom ştii încă din faza de proiect a bugetului ce doresc ieşenii. După care intrăm în fazele de dezbatere publică, cele cerute de lege, ajustând şi echilibrând bugetul pe nivelul veniturilor pe care le prognozăm şi, desigur, ultima parte – vom intra în Consiliul Local în vederea aprobării“, a declarat ieri primarul Mihai Chirica.

Edilul Iaşului a adăugat că nu există încă un calendar stabilit pentru aprobarea bugetului pe anul 2018, întrucât nici legea bugetului de stat nu a fost încă promovată. „Noi începem mai devre­me pentru a putea să interacţionăm pe parcursul a două săptămâni cu cetăţenii din municipiul Iaşi, iar, în felul acesta, avem o imagine mai clară asupra dorinţelor ieşenilor faţă de bugetul anului 2018“, a mai spus Mihai Chirica.

Citește și: UMF câștigătoare

Principala problemă a bugetului pe 2018 va fi reducerea veniturilor cu aproape 20 milioane euro în condiţiile în care modificările aduse Codului Fiscal de către Guvern vor fi confirmate de către Parlament. „Dacă rămâne ordonanţa aşa cum a fost ea propusă, bugetul va fi simţitor sub nivelul anilor 2014 – 2016. Prin pierderea veniturilor de 20 milioane euro ne întoarcem la nivelul veniturilor din 2013; pentru noi înseamnă un recul destul de mare“, a menţionat primarul Chirica. El a precizat că, în perioada 2014 – 2017, bugetul Iaşului a crescut, în medie, cu 7%.

Sursă: ziaruldeiasi.ro

Un comentariu la “Dă-i o sugestie primarului despre cum să cheltuiască bugetul Iaşiului, anul viitor!

  1. In loc sa cheltuiti banii din bugetul Iasului pe prostii gen hai sa punem un nou cos de gunoi ati putea folosi banii in scopuri mult mai bune precum reconsolidarea cladirilor vechi din patrimoniul national. Pana la urma vrem sa fim capitala culturala, deci haideti sa facem ceva in privinta acestui lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.